Paardencoaching

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is niet het coachen van paarden maar het coachen van mensen.
Met paardencoaching wordt iemand gecoacht met behulp van een paard.

Bij paardencoaching voert de gene die gecoacht wordt opdrachten uit met een paard. Er wordt niet op het paard gereden, dus het zijn opdrachten waarbij je vanaf de grond naast, voor of in de buurt van het paard bent.  Paarden kunnen niet praten zoals mensen, maar communiceren voortdurend met elkaar. En dat doen ze bij een paardencoach sessie ook met jou. Ze reageren non-verbaal, instinctief en intuïtief op jouw lichaamstaal.  Paarden herkennen bijvoorbeeld twijfel, zekerheid of onzekerheid, daadkracht, enz. En uit recent onderzoek is wetenschappelijk aangetoond dat paarden zelfs in staat zijn positieve en negatieve gezichtsuitdrukkingen van mensen te onderscheiden.

Middels de feedback die het paard jou geeft bij een paardencoachsessie krijg je bijvoorbeeld (meer) inzicht in je eigen manier van handelen, je gedrag of je overtuigingen. En dat is  handig, want met behulp van een professionele paardencoach kan dit vervolgens weer vertaald worden naar jouw dagelijkse praktijk. Je wordt je veel meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kan of wilt veranderen.

paardencoaching
Paardencoach Joep Herni; ” Je hoeft bij ons niet te vrezen voor zweverig gedoe, maar we kijken wel heel goed naar de interactie tussen mens en paard en stellen vragen zonder zelf al het antwoord te geven.”

Paarden kunnen met hun gedrag en reactie op jouw gedrag dus waardevolle informatie en inzicht geven over jezelf en jouw gevoel. Met paardencoaching maak je gebruik van de kracht van het paard. Een (paarden)coach analyseert het reactiegedrag van het paard en kan door het stellen van gerichte vragen tot een goede analyse van jouw gevoel komen. Doordat paarden in staat zijn de juiste snaar te raken en tot je kern weten door te dringen, zijn zij hierdoor bij uitstek geschikt een coach te helpen cliënten te begeleiden in hun loopbaan of andere (levens)vragen.

Paardencoaching is o.a. in te zetten bij:

  • Loopbaancoaching- en advies
  • Teambuilding
  • Persoonlijke coaching (persoonlijke ontwikkeling & authenticiteit)
  • Het verkrijgen van zelfinzicht en/of het verkrijgen van inzicht in situaties
  • Het maken van keuzes en/of prioriteiten stellen
  • Het vinden/verkrijgen van balans
  • Leiderschapscoaching
  • Communicatievraagstukken.

Paardencoaching kan veel inzicht in jezelf geven en situaties duidelijk maken, zolang je er maar open voor staat

Elke paardencoach-sessie en paardencoach is en werkt weer anders. De paardencoaches van Horses & Coaches staan graag met beide benen op de grond en hebben een nuchtere, maar betrokken aanpak. Je hoeft bij ons niet te vrezen voor zweverig gedoe, maar we kijken wel heel goed naar de interactie tussen mens en paard en stellen vragen zonder zelf al het antwoord te geven.  Paardencoaching kan zorgen voor een enorme ‘eye-opener’ of  helpen met het maken van keuzes.  Of zoals Winston Churchill ooit zei; “er is iets aan de buitenkant van een paard dat is goed voor de binnenkant van een mens.”

Winston Churchill zei ooit “Er is iets aan de buitenkant van een paard dat is goed voor de binnenkant van een mens.” Hij wist iets over paarden dat velen van ons zijn nog maar net leren.

Menu:

Wat is paardencoaching?

Wat levert paardencoaching op?

Onze coachpaarden

Werkwijze

Jouw coachvraag

Paardentaal

  

© Horses & Coaching is onderdeel van Werkcontact B.V.