Hoe ziet een paardencoachsessie er uit?

De paardencoachsessie 

Een paardencoachsessie is eigenlijk nooit het zelfde, maar aan de hand van de stappen hieronder krijg je wel een beetje een beeld van hoe een sessie er uit ziet:

 1. Vrijblijvend telefonisch intakegesprek
  Aan de hand van de verkregen informatie en wensen kan ik aangeven welk traject of wat voor een soort sessie waarschijnlijk het beste is voor jouw specifieke doel of coachvraag.
 2. Je ontvangt een vrijblijvend voorstel met daarin ook de kostenspecificatie. Voor een individuele sessie paardencoaching van ca. twee uur reken ik €170,- exc. BTW.
 3. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel plannen we een datum in. Indien je ook wilt blijven overnachten in onze Bed and Breakfast kan het soms zijn dat je iets meer geduld moet hebben.
 4. Je ontvangt een formulier met wat concrete vragen over wat je wilt bereiken met de paardencoachsessie.
 5. Op de dag van de sessie word je ontvangen met koffie (of thee) en wat lekkers en gaan we al vrij vlot met Sietse of Suus richting de bak- of longeercirkel.

  De longeercirkel
 6. Je maakt kennis met Sietse (groot paard) of Suus (klein paardje) en dan start de sessie eigenlijk al, want op dat moment is er immers al interactie met het paard. Vaak krijg ik bij de eerste kennismaking al wat informatie en kan het zijn dat ik je wat vragen stel. Ondertussen dat wij in gesprek zijn poetsen we het paard.
 7. Meestal laat ik je eerst een rondje lopen met het paard (je zit er dus niet op). Ook dan kan het zijn dat ik wat vragen stel. Tijdens het coachen let ik continue op de interactie tussen jou en het paard. Ik let daarbij op de lichaamstaal van het paard. Het kan zijn dat ik je gerichte vragen ga stellen of je midden in jouw verhaal onderbreek omdat ik in de spiegeling/lichaamstaal van het paard iets zie gebeuren. Het paard kan jouw emotie vaak voelen en probeert je wellicht te steunen, troosten of te motiveren.
 8. Vaak zet ik een opdrachtenparcours uit. Je voert dan opdrachten uit met het paard. Bijvoorbeeld van de ene naar de andere pion lopen terwijl je ondertussen (figuurlijke) hindernissen neemt. Ik observeer en stel indien nodig vragen.
 9. Afhankelijk van het verloop van een sessie pas ik onderdelen aan of stappen we over op een andere opdracht.
 10. Meestal sluiten we af met een rondje in de longeercirkel en natuurlijk een beloning voor Sietse of Suus! Daarna vatten we de sessie samen, heb je meestal een goed inzicht in hoe je verder kunt en ben je hopelijk een bijzondere ervaring rijker!
 11. Indien gewenst mail ik je binnen een week na de sessie een korte samenvatting van de sessie.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in of bel mij op 06-14759412. Wanneer ik in sessie ben neem ik niet op dus spreek dan een berichtje in.

      paardencoaching KFPS

© Horses & Coaching is onderdeel van Werkcontact B.V.