Paardencoach

Paardencoach Joep Herni

No-nonsense, begripvol, praktisch en oplossingsgericht zijn de woorden die mij als coach goed omschrijven. Als ik naar je kijk, probeer ik je ook echt te zien en ik stem mijn coaching graag af op wie jij bent en waar je behoefte aan hebt. Ik coach je, al dan niet met behulp van paarden, naar vooraf gestelde doelen. Ik luister, vraag door en vat samen. Ik stel kritische vragen, maar oordeel nooit. Ik vind het belangrijk dat je zelf de beslissingen neemt en dicht bij jezelf blijft of komt, want dat is vaak de kunst!

Ondanks dat ik in mijn loopbaan al meer dan 1500 mensen heb gecoacht pretendeer ik vooraf niet de beste coach voor jou te zijn, want dat moeten we vooral samen ontdekken aan de hand van een vrijblijvend oriënterend gesprek. Of je nu jong of oud bent, werknemer of ondernemer, wel of geen baan hebt, succesvol bent of wilt worden, een concreet doel hebt of juist geen idee hebt hoe je verder moet; je bent welkom! Zolang we maar chemie hebben en we allebei het gevoel hebben dat ik iets voor je kan betekenen.

Outplacement met behulp van paarden
Paardencoach Joep Herni: “Paardencoaching is eerlijke feedback krijgen met het paard als spiegel en inspirator”

Coaching met- en zonder script

De meeste paardencoaches werken met een aangeleerde methodiek of script. Hoewel ik daar geen tegenstander van ben en ook over meerder certificeringen beschik, doe ik het vaak toch net een tikkeltje anders. Mensen zijn immers verschillend en zo’n coaching-script moet maar net bij jou passen. Bovendien gaat het niet om het script, de te volgen methodiek of de coach. Het gaat om jou!

Ik werk dagelijks met een gelimiteerd aantal cliënten zodat jij alle aandacht krijgt die nodig is. Mijn coaching is altijd maatwerk en persoonlijk.

Coaching met- of zonder paarden

Als paardencoach coach ik jou natuurlijk graag met behulp van paarden, maar je kunt bij ook terecht voor coaching zonder dat we daarbij gebruik maken van paarden. Naast mijn werkzaamheden als paardencoach, coach ik al meer dan 20 jaar mensen zonder dat ik daarbij gebruik maak van paarden. Als coach heb ik o.a. ruime ervaring met het geven van loopbaanadvies, jobcoaching, re-integratie  en outplacement.

Iets lijkt onmogelijk totdat je het doet

“It always seems impossible until it’s done” is een bekende quote van Nelson Mandela. En als iemand dat heeft bewezen, is hij het wel.  Het is een citaat wat mij in ieder geval enorm aanspreekt en wat ik ook probeer over te brengen op de mensen die ik coach. Geloof in je dromen en probeer deze te verwezenlijken. Luister niet naar de mensen die zeggen dat het niet kan, dat je maar normaal moet doen of die zeggen dat je het te hoog in je bol hebt. Negeer de nee-zeggers, maar werk je wel uit de naad om je doel te bereiken! Maar succes komt je niet aanwaaien. Je zult er iets voor moeten doen (en laten).

      paardencoaching KFPS

© Horses & Coaching is onderdeel van Werkcontact B.V.